X-Faktor: két erdélyi hang a Mentorok Házában

Az X-Faktor történetében először fordult elő, hogy a Táborból nem 24, hanem 25 versenyző jutott tovább. A lányok mezőnye 2012-ben olyan erős volt, akkora vitát robbantott ki, hogy a zsűri végül hét énekest szavazott be a Mentorok Házába a megszokott hat helyett. A hetedik szerencsés, a megosztó Csobot Adél volt.

xfaktor lanyok

Csobot Adél első színpadra lépésekor már kisugárzásával jó benyomást keltett, produkciójával pedig egyenesen elkápráztatta a négy bírát és az állva tapsoló közönséget. A nagykárolyi Elméleti Gimnázium diákja nem csak bájos megjelenéséért, vitathatatlan énektudásáért, valamint a produkció elsöprő sikeréért kapott dicséretet, hanem a felkészülésbe fektetett munkáért is, hiszen sokat dolgozhatott Szűcs József, a Nagykárolyi Művelődési Központ könnyűzenei részlegének vezetőjével, hogy a rendkívül nehéz dzsesszes alapokon fekvő dalt hibátlanul előadja.

xfaktor csobotka

Legutóbbi alakítása, amelynek tétje a Mentorok Házába való továbbjutás volt, nem mondható hibátlannak: Katy Perry nótáját kapásból rosszkor kezdte el, és időbe telt, mire zene és szöveg a megfelelő helyen találkozott. Természetesen nem volt elégedett saját produkciójával, a zsűri viszont hosszas vita után úgy döntött, esélyt adnak neki is, hogy bizonyítsa: helye van a Mentorok Házában és az élő adásban.

Antal Tímea továbbjutása egyértelmű volt. A bánffyhunyadi lány, aki a válogatók során mindegyre lenyűgözte a zsűri tagjait, most is hozta a formáját. Ezúttal Celine Dion Surrender című dalát hozta el, és ez tökéletes választásnak bizonyult. Az előadás is tökéletes volt – ahogy a könnyeivel küzdő Keresztes Ildikó megfogalmazta.

xfaktor timike

A kezdet kezdetén az ő esetében is felfigyeltek rá a bírák, hogy minden bizonnyal nagyon komoly felkészülés áll a produkciója mögött. Antal Tímea előadásában nem volt hiba, sőt annyira helyén volt minden, hogy azt tanácsolták neki, egy kis lazaság még nem ártana. Remek énekhangja mellett mozgásával, pontos tánclépéseivel is meggyőzte a zsűrit.

A lányok támogatója idén Malek Miklós lesz. Antal Tímea és Csobot Adél mellett tehát Danics Dóra, Kvaka Andrea, Jáger Kinga, Balla Réka, Pál Loretta mentora is.

xfaktor zsuri

A fiúkkal (Meggyes Csaba, Ekanem Bálint Emota, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Nagy Szilárd, Fehér Zoltán) Geszti Péter, a 28 év felettiekkel (Horváth Sándor, Kiss Ernő Zsolt, Kovács Erika, Lass Bea, Kovács László Stone, Zámbó Krisztián ) Keresztes Ildikó, a csapatokkal (P.J.Z, Like, By the Way, Soldiers, Wonderfool, Spirit) Nagy Feró dolgozik együtt 2012-ben.

Az élő show-t megelőző utolsó megmérettetés október 6-7-én következik.

Kimaradt?