Nem a mi zsebünkre szabták a Vertu mobilját

A Vertu a mobilpiac luxusszegmensét célozta meg, és elég jól csinálja, hiszen az együttműködései mindig erős hírértékkel bírnak. Most a márka összeállt a Bentley-vel, ami pestiesen szólva nem semmi. Miként az így megszülető mobil sem.

A Bentley és a Vertu partnersége igazi luxusmobilt ígér, és ebben aligha lesz hiba, hiszen a hírek szerint a telefon jól felismerhetően magán viseli az autómárka megkülönböztető jegyeit, és ennél sokkal többet is. Az októberben piacra kerülő mobilhoz a külsőn túl exkluzív Bentley-tartalom is jár majd, különböző életmód-szolgáltatások, és egy speciális applikáció is. A két vállalat hosszú távú, ötéves együttműködést tervez.

„A Bentley új együttműködése két olyan vezető világmárkát párosít, amelyek egyaránt a teljesítmény, a luxus és a fogyasztói élmény jelentőségét tartják szem előtt” - fogalmazott a Bentley Motors elnök-vezérigazgatója. "Az együttműködés kiterjeszti a Bentley luxusmárkát a mobilkommunikáció területére, fogyasztóinknak pedig lehetőséget ad a Bentley világának újfajta megtapasztalására is” - tette hozzá Wolfgang Dürheimer.

„A Vertu a kortárs angol luxusipar megtestesülése, amely a legújabb technológiát ötvözi a kifinomult kézművességgel. Ezek a telefonok egyedülálló élményt jelentenek mind a Bentley, mind a Vertu felhasználóinak” - mondta (hasonlóan kerülve a konkrétumokat...) Massimiliano Pogliani, a Vertu vezérigazgatója. Bár pontos árat még nem tudunk, olcsó biztosan nem lesz a mobil, hiszen a Vertu hasonló készülékei (korábban például a Ferrarival működött együtt az F12 Berlinetta inspirálta Ti megalkotásakor) 11 ezer dollár magasságában kerültek a boltokba.

Kimaradt?