Mostantól bárki dolgozhat a Tescóban

Az Én kicsi Tescóm alkalmazásban saját áruházat indíthatunk és üzemeltethetünk – az árukészlet megrendelésétől kezdve, a polcok elhelyezésén át, egészen az áruház feldíszítéséig –, mégpedig elég valósághű módon. Sokféle mobilos alkalmazásra számíthattunk a Tescótól, de egy ilyen szintű játékra nem.

Az iPhone/iPad App Store-ból és androidos mobilokra is ingyenesen letölthető játék az első pár szint eléréséig végigvezeti a felhasználókat azon a folyamaton, hogy miként tudják elindítani saját üzletüket, a polcok elhelyezésétől a beszerzési folyamatokon keresztül az iroda működtetéséig. Így – persze illusztrációs jelleggel – megtapasztalhatjuk, hogy a valóságban milyen is lehet egy áruházat irányítani.

A bolt beindítása után minden játékos a saját kreativitása és tudása alapján üzemeltetheti digitális Tescóját, melyet a játékban eltöltött idő mennyiségével egyenes arányban tud egyre gyorsabban fejleszteni. A közösségi funkciók segítségével lehetőség van arra is, hogy az ismerősökkel kereskedjünk és kössünk üzletet, illetve a játék gyorsítása érdekében a heti feladatok elvégzéséért további bónusz is szerezhető. A játékban a fejlettségi szintek növekedésével mindig új funkciókkal ismerkedhetnek meg a játékosok, a játék pedig lépésről lépésre egyre jobban hasonlít majd a valóságra.

A Tesco szerint az alkalmazás célja a szórakoztatás mellett az is, hogy a vásárlók játékos módon megismerjék a működési folyamatokat. Hogy a valósághoz hű megoldásokkal találkoznak a játék során, azt az is bizonyítja, hogy a játékban meghirdetett akciók megegyeznek a Tesco akciós újságában valóban meghirdetett akciókkal – ami persze a valóságérzet mellett nem kevés marketingerőt is ad az appnak.

Kimaradt?