Bikiniből kilátszó inzulinpupával nyert a szépségkirálynő

Pillanatok alatt a közösségi média sztárja lett az az amerikai szépségkirálynő, aki a fürdőruhás bemutatkozáson láthatóvá tett inzulinpumpával jelent meg több száz néző és a zsűri előtt.

Az 1-es típusú cukorbetegség miatt folyamatos inzulinadagolásra kényszerülő lány azt vallotta: semmivel nem teszi őt csúnyábbá az a tény, hogy élete végéig egy orvosi segédeszközzel lesz összekötve. A cukorbetegek közössége, főleg a cukorbeteg gyerekek szülei hálás levelekkel árasztották el Miss Idaho Facebook- és Twitter-oldalát.

Sierra Sandison 21 éves, két éve diagnosztizálták nála az 1-es típusú (inzulinfüggő) cukorbetegséget – meséli el a blogján. „Két évet töprengtem, amíg arra az elhatározásra jutottam, hogy felvállalom az inzulinpumpát a színpadon” – vallja ugyanitt a szépségkirálynő-választások gyakori versenyzője és győztese, aki sokáig verseny előtt injekciózta magát a számára létfontosságú folyadékkal, hogy ne látsszon a medencetájékhoz erősített orvosi műszer.

Amióta elszánta magát a bátor lépésre, és bikinialsójából jól láthatón kikandikáló inzulinpumpával lejtett végig a színpadon, nemcsak hogy megnyerte a Miss Idaho címet, de egycsapásra a cukorbetegek közösségének ünnepelt példaképévé vált.

„Megváltoztattad 11 éves kislányom nyarát” – írta neki egy anyuka egy nappal később. – „Amióta meglátta a fotódat, alig várja, hogy fürdőruhát vehessen, amiből kilátszik az inzulinpumjája!”

Azóta több ezren megosztották fotóját, blogbejegyzését, özönlenek a hálás levelek, Sierra pedig igyekszik eleget tenni a megkereséseknek, ezen az alig egy napja készült fotón például egy olyan fiúval pózol, akit nemrégiben diagnosztizáltak 1-es típusú diabétesszel:

 A családot a szülők kérésére látogatta meg, hogy könnyebbé tegye a fiúnak feldolgozni a hírt.  

Kimaradt?