Kislánya alaposan ráijesztett az ökölvívó Madárra

Erdei Zsolt világ- és Európa-bajnok bokszoló a babavárás örömteli pillanatai helyett drámai időszakon ment át kedvesével: kislányuk hat hónapra, 900 grammal született. Kérdésessé vált, hogy szülők lesznek-e vagy gyászolók.

„Szerepemet vesztettem abban a pillanatban. Nekem csak egy tátongó üresség volt a testemben és a lelkemben is. Kicsit meg is ijedtem a látványtól, mert olyan parányi volt, hogy az ember nem is gondolná. Az egész karja akkora volt, mint az én mutatóujjam” - idézte fel Zsolt a TV2 Aktív című műsorában.

Réka elmesélte, hogyan is kezdődött: „Egy különlegesen nyugalmas estén egyszer csak elkezdtem vérezni. Semmilyen előzménye nem volt, nem kísérte fájdalom. Nagyon megijedtünk, bekerültem a kórházba. Próbálták bent tartani a kisbabát, de ez kilenc nap elteltével nem sikerült.” Réka újra vérezni kezdett, ezért azonnali életmentő műtét következett, és császármetszéssel megszületett a mindössze hat hónapos és 900 grammos kislány, Gréti.

A szülők semmit sem tehettek, tétlenül nézték, ahogy az orvosok a kicsi lányuk életéért küzdenek. Az aprócska babát napokig meg sem érinthették, hiszen inkubátorban feküdt. Ebben a szörnyű helyzetben az édesanya magát hibáztatta. Össze volt zavarodva, tulajdonképpen azt sem tudta, édesanya lett-e vagy egy nő, aki elvesztette a babáját.

„Nagyon-nagyon zavarban voltam, miért történt ez, mit csináltam rosszul, miért nem sikerül kihordanom egy gyereket rendesen? Ilyen gondolatok gyötörtek. És hogy mi lesz? Közel engedhetem-e magamhoz a gyereket vagy nem? Van-e gyerekem vagy nincs gyerekem? Anya vagyok, vagy még nem, vagy leszek, vagy mi is vagyok én valójában? És ez nagyon nehezen rendeződik. Sokkal később, mint ahogy a gyerek jobban van” – számol be érzéseiről Réka.

Az Aktív riportjából kiderült az is, hogy a baba szerencsére már jobban van, 900-ról 1600 grammra hízott, így a jelek szerint augusztus közepén már hazamehet. A szülők babonából csak néhány ruhát vettek Grétinek, akivel most is minden percet együtt töltenek a kórházban.

Kimaradt?