Harminchat éve rajzolja a Hello Kitty figuráját

Már 36 éve rajzolja Hello Kitty figuráját Juko Jamagucsi japán rajzoló, aki most a Hongkongi Könyvfesztiválon találkozott rajongókkal. Jamagucsi 2009-ben, a figura 35 éves születésnapján egy interjúban azt mondta, Hello Kitty már a második énjévé vált, a fehér cica már életre szóló társa lett.

Jamagucsi akkor kifejtette, Hello Kittyt nagyon egyszerű rajzolni, és mivel ilyen egyszerű, ezért könnyű vele dolgozni bárkinek, ezért is dolgozzák fel sokan. Szerinte a rajongók azért vannak oda a száj nélküli macskáért, mert mindenki olyan vidám és népszerű akar lenni, mint Hello Kitty, aki a barátság szimbóluma is egyben.

Hello Kittyt egyébként egy Juko Simizu nevű dizájner alkotta meg 1974-ben a Sanrio nevű, eredetileg gumiszandálokat gyártó cégnek, amely cuki rajzokkal akarta népszerűbbé tenni a termékeit. Hello Kitty először egy plasztik pénztárcán jelent meg, és bár eleinte kisgyerekeknek szánták a vele díszített termékeket, a nyolcvanas évektől kamaszoknak szóló kollekciókkal is jelentkezett a cég, majd tévésorozatot is csináltak a cicával.

Juko Jamagucsi 1978-ban vette át a figura rajzolását a Sanriónál, azóta az ő kezében van Hello Kitty sorsa, amely egyébként fajtáját tekintve egy japán csonkafarkú macska. A figura, bár már a nyolcvanas években is megjelent Amerikában, igazából a 2000-es években futott be az Egyesült Államokban és Európában is.

Kimaradt?