Zsarolók célpontja lett a Bioterra Egyetem vezetősége

Tetten érték vasárnap az a négy személyt, akik Ion Nicolaet, a Bioterra Egytem elnökét azzal zsarolták meg, hogy kompromittáló információkat tesznek közzé róla, ha nem fizet 150 ezer eurót – közölték hivatalos források.rector

Az egyik zsaroló Florin Paraschivescunak, az Atac la persoană kiadvány igazgatójának vallotta magát. A négy tagú csapat szombaton kereste meg Ion Nicolae sofőrjét és pénz kértek hallgatásuk fejében. A zsarolók vasárnapra 5000 eurós előleget kértek, a hiányzó összeget pedig hétfőn a bankok nyitása után akarták átvenni. A sofőr értesítette az egyetemi elöljárót a beszélgetésről, Ion Nicolae pedig a rendőrséghez fordult. Vasárnap a hatóságok megjelölt bankjegyeket adtak az elnöknek, aki ezeket átadta a zsarolóknak.

A rendőrég rövidesen a pénzátadás után elfogta a négy tagú csapatot és kihallgatták őket. Az Bioterra egyetem elnökét azután zsarolták meg, hogy a múlt héten Adrian Dulugeacot az intézmény rektorhelyettesét a vizsgatételek pénzért való közléséért és okmányhamisításért vette őrizetbe a rendőrség.

Kimaradt?