Lázadó nők ezrei csatlakoznak a Szőrös Lábúak Klubjához

Vannak nők, akiknek elegük lett abból, hogy a társadalom elvárja tőlük a szőrtelenítést, pedig a természetes szőrzet eltávolítása egyeseknek nem csak idő- és energiaráfordítást jelent, de a bőrük is érzékenyebb. Mások szerint a sima láb a pedofília melegágya, a felnőtt nő teste igenis szőrös, és emellett protestálva csatlakoztak a Szőrös Lábúak Klubjához.

Bizonyos környezetben a férfiakkal szemben is elvárás, hogy ápolják az arcszőrzetüket, rendszeresen borotválkozzanak, de egy kis borosta azért belefér. A nőkkel szemben viszont alapelvárás, hogy teljesen szőrmentes legyen a testük minden látható négyzetcentimétere – sőt.

„Szégyen, hogy olyan világban élünk, ahol lábaink, vagy a testrészeink miatt lehetünk gúny, és megvetés tárgyai” – írja a Szőrös Lábúak Klubjának egyik alapítója. A klubhoz eddig már nők ezrei csatlakoztak, akik kidobták a borotvát, a gyantázó szettet, és elkezdték megosztani egymással természetes testtájaikról készült fotóikat. A többség a képei mellett megosztja a többiekkel annak a történetét, hogy miért döntött úgy, hogy csatlakozik.

Van lány aki felszabadult, mert mint írja, az érzékeny bőre miatt eddig folyamatos kínszenvedésben élt, egy másik, pedig azoknak üzen, akik gyermekkorában gúnyolták, s vannak, akik csak kíváncsiak, milyen lehet szőrös lábbal élni, hiszen még soha sem próbálták. Egyetlen dolog közös mindannyiukban: a céljuk, hogy egyszer eljöjjön az a nap, amikor minden ember, szégyenérzet nélkül gondolhat a sajtá testére, bármilyen legyen is az. „Semmi jelentősége annak, hogy szőrös vagy-e, vagy sem, ha akarsz, szőrteleníts, de ne azért mert kötelező, mert különben kivet magából a társadalom” – hirdeti a klub.

Kimaradt?