Halálra gázoltak egy háromszéki biciklist

Autó elé szédült egy háromszéki biciklis, aki életét veszítette a balesetben. A szerencsétlenség  vasárnap éjfélkor történt, amikor egy 60 éves férfi, Szépmező irányából Sepsiszentgyörgy fele tartott a kerékpárjával, megszédült, és a mellette szabályosan elhaladó autó elé esett.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő hétfőn elmondta:  a baleset helyszínére érkező nyomozók megszondáztatták a 30 éves autóvezetőt, de nem mutattak ki alkoholt a vérében. A rendőrség mulasztásból elkövetett emberölés vádjával indított eljárást, és vizsgálja a baleset körülményeit.

Mint arról beszámoltunk, Háromszéken az elmúlt időszakban több olyan baleset is történt, amelynek áldozatai kerékpárosok voltak. Július elején egy hatéves árapataki kisfiú szédült meg és esett neki az őt megelőző járműnek. Az áldozatot a sepsiszentgyörgyi kórházban ápolták.

A Kovászna megyei rendőrség néhány hete egész megyét átfogó razziát szerveztek a szabálytalankodó kerékpárosok és szekeresek körében. Az akcióban negyven rendőr vett részt, és egy nap alatt 140 bírságot osztottak összesen 21.000 lej értékben. A szóvivő szerint 29 büntetést bicikliseknek és 19 bírságot szekereseknek osztottak. Az akció folytatódik a következő időszakban is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?