Nyolc nyelven tesztelheted tudásodat ezzel a különleges Tetris-szel

Nyelvtanulásnál jöhet kapóra a Letris 4 nevű ingyenes iOS-alkalmazás, amely tulajdonképpen egy Tetris játék, igaz, kissé fura köntösben - írja a hvg.hu.

Nyolc nyelven játszhatjuk (angol, spanyol, katalán, francia, német, olasz, orosz és portugál), sőt az elszánt nyelvgyakorlók akár kettőt is választhatnak egyszerre ezek közül. A játéknak 300 szinte van, úgyhogy garantált, hogy nem válik unalmassá.

De nézzük most a lényeget. A játék egyik részében (Classic Letris) a különféle mértani idomok helyett betűk esnek lefelé, s ha ki tudunk jelölni egy szót, akkor az eltűnik, helyet csinálva a további betűknek. Az a lényeg, hogy minél több szót találjunk, így minél később teljen meg betűkkel a pálya. A játék letöltése után egyébként egy kis magyarázatot kapunk arról, hogyan tudjuk eltüntetni a betűket.

Ha a Relax Letris játékot választjuk, kissé változik a feladatunk: a pálya tele lesz betűkkel, és az a cél, hogy minél több szót tudjuk kirakni ezekből. Végül a Snake-nél ugyancsak egy betűkkel teli pálya lesz a kiindulás, azonban itt csak egymás melletti betűket használva alkothatunk szavakat.

Kár, hogy a magyar nyelv nem szerepel a választhatók között, hiszen ezek a játékok még az anyanyelvünkön is remek szórakozást kínálnának, idegen nyelveken viszont igazi kihívást jelentenek.

Kimaradt?