Bárányjelmezbe öltözött fiatalt gyújtottak fel

A bíróság 18 hónap börtönre ítélt egy kidobóként dolgozó férfit, aki a vád szerint szándékosan felgyújtotta egy diák bárányjelmezét az egyik prestoni diszkóban, Nagy-Britanniában. A 22 éves Sean Collins súlyosan megégett, bőrátültetésre volt szüksége, és depressziós lett. A 24 éves kidobó azt állította, hogy véletlenül gyulladt meg a jelmez a cigijétől, a bíró azonban ezt nem hitte el.

Fél napjába telt Sean Collinsnak a januári buli előtt, hogy elkészítse bárányjelmezét. Vattát használt, amit hajlakkal fújt le, hogy megtartsa a formáját. Az egyébként is gyúlékony anyag így még inkább éghető lett.

A prestoni Evoque klubban egyik barátja 21. születésnapját ünnepelték, ennek tiszteletére bújt báránybőrbe. A fiatalember barátaival cigarettázott, amikor egy pillanat alatt lángba borult a jelmeze. Utólag azt mesélte, hogy szó szerint tűzgolyóvá változott, iszonyatos fájdalmat érzett, pánikba esett. Sikerült letépnie magáról a jelmezt, de a karja és a keze így is megégett.

Kórházba került, ott megállapították, hogy testfelületének tizenkét százaléka megégett. Többször is bőrátültetésre volt szüksége és hosszas kórházi kezelésre, amit lehet, hogy folytatni kell még. Depressziós lett az eset után, szorongás kínozza. Kimaradt az egyetemről és munkáját is fel kellett adnia a McDonald’s-nál.

A bíróság csütörtökön 18 hónap börtönre ítélte az ügyben a 24 éves Thomas MCGuinesst, a diszkó egyik kidobóját, aki aznap éjjel éppen dolgozott, de ott volt a klubban. A vád szerint a kétgyerekes apa gyújtotta fel szándékosan a bárányjelmezt.

A férfi azzal védekezett, hogy véletlenül ért cigarettájával a hajlakkal befújt vattához, amikor a barátnőjével beszélgetett. A bíróság azonban ezt nem fogadta el. A The Daily Mail azt írja: a kidobó jó viccnek gondolta, hogy egy öngyújtóval lángba borította a diák jelmezét. Sean Collins a bíróságon azt mondta: szerencsésnek érzi magát, hogy nem sérült meg ennél is jobban, ugyanakkor csalódottságát fejezte ki, amiért a gyújtogató biztonsági őr csak 18 hónapot kapott. Szerinte a nem túl hosszú büntetés azt sugallja, mintha a kidobó nem követett volna el olyan súlyos bűnt. Pedig ha nem tudja leszedni magáról az égő jelmezt, akár meg is halhatott volna ott – tette hozzá.

Kimaradt?