A sarkára léptek a szexista kampányt rendelő Mazărénak

A nők számára lealacsonyítónak, szexistának minősítette kedden az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a tengerparti Mamaiát idén népszerűsítő, Mamaia Style nevű reklámcsomagot.

A testület a kampányt megrendelő Duna-delta–Tengerpart Turisztikai Népszerűsítő Egyesületet és Radu Mazărét, Konstanca excentrikus polgármesterét figyelmeztetésben részesítette. Az elöljárót és az egyesületet női jogokat védő civil szervezetek jelentették júniusban a CNCD-nél, mert szerintük a Mamaia Style a nők szexuális zaklatására buzdít.

 „A kisasszonyok gazellák, őket le kell vadászni. Itt van a Bird Watching plakátunk, ami azt üzeni, hogy az urak kukkerrel bámulják a tengerparti madárkákat, de a fiatal srácok is lessék őket” – mondta az excentrikus polgármester a kampány bemutatásán, ami még jobban felhergelte a nőket.

A Mamaia Style kampányt a vendéglők, szórakozóhelyek, üzletek, szállodák által külön erre a célra befizetett pénzből finanszírozzák. Forgalomtól, mérettől függően a turistákból élő cégek hozzájárulása évi 50 lejtől 3 ezer lejig terjedő összeg.

A Bird Watching mellett a Safari, a Perfect Waves vagy a szörfözésre deszka helyett nőt cipelő férfivel ösztönző plakát is kivágta a biztosítékot a jogvédőknél, mert ezek valóban nem a tengerparti, kizárólag turisztikai ajánlatokra, látványosságokra, programokra hajaznak.

Radu Mazăre kedden közölte, hogy fellebbezni fog a bíróságon a CNCD határozata ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?