PNL

Felmérés dönti el, hogy ki lesz a PNL államfőjelöltje

Közvélemény-kutatás alapján dönt államfőjelöltjéről a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – szavazta meg hétfő délután a PNL elnöksége – számolt be a román sajtó.

A felmérésben arról kérdezik a választókat, hogy Klaus Johannist, a párt jelenlegi elnökét, vagy korábbi vezetőjét, Crin Antonescut szeretnék-e inkább államfőnek. A közvélemény-kutatás eredményét legkésőbb július végén hozzák nyilvánosságra.

A döntés nem nyerte el Crin Antonescu tetszését, aki az elnökségi ülésen azt javasolta, hogy a PNL választmánya döntsön az elnökjelölt személyéről. A politikus mindazonáltal közölte, hogy aláveti magát párttársai akaratának. Antonescu elégedetlenségének az lehet az oka, hogy Johannis az eddigi felmérések szerint népszerűbb nála a választók körében.

Mint ismert, a liberálisok fúzióra készülnek a Demokrata Liberális Párttal és közös jelöltet állítanak a november 2-ig államfő választáson. Így könnyen előfordulhat az is, hogy a közös jelölt nem a PNL által javasolt személy lesz. A két párt várhatóan szintén felmérésekre alapozva dönti majd el, ki a legesélyesebb jelölt.

Kimaradt?