Hétfőn startol a Romániában bejegyzett RTL II

 

Hétfőn 14 órakor indítja el új kábelcsatornáját a Magyar RTL, melyet a cégcsoport Romániában jegyeztette be. Az RTL II szórakoztató tartalmakat sugároz majd, és számos saját gyártású programot is ígér.

rtl2 nagyplakat

Az új tévé műsorvezetői között láthatók majd Friderikusz Sándor, Máté Krisztina, Csonka András, este 11-kor pedig Rábai Balázs jelentkezik az RTL II Híradójával. Rábai Balázs az elmúlt hónapokban a Pátra Rádió munkatársa volt, onnan igazolt át az RTL-hez.

Az RTL II-t a cégcsoport Romániában jegyeztette be, amit gazdaságossági okokkal magyaráznak. Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatójának azt közölte: szívesen visszavennék a csatornáikat, amennyiben ez nem jelentene pénzügyi veszteséget. Az RTL jelenleg is tárgyalásokat folytat a kábelszolgáltatókkal a televízió adásának továbbításáról.

A kínálat

A műsorstruktúra kialakítása a legszélesebb nézői igények filgyembevételével történt – írja a csatorna közleménye. Kora délutántól kezdve a világ legsikeresebb telenovellái kerülnek képernyőre. A sorozatok fő szerepeiben az itthon már jól ismert sztárok köszönnek vissza. Magyarországon először az RTL II-n láthatóak majd a Csók és csataA végső akarat, a Szalamandra és a Több mint testőr című sorozatok. A Több mint testőr története annyira aktuális, hogy jelenleg is forgatják Miamiban.

Az RTL II esti kínálatát a Vacsoracsata vezeti fel, amit a jól ismert nevettetők követnek: Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey és Phoebe kanapéja után az Al Bundy szerepében megismert Ed O’Neill új otthonába látogatunk, ugyanis kezdődik az Egy rém modern család.

Hétköznap esténként egy könnyed stílusú, humorral átszőtt izgalmas sorozat következik: A nagy svindli.

rtl2 milliomos

 

Kilenc órától hazai szuperprodukciók jönnek. Friderikusz Sándor vezetésével tovább folyik a harc a 40 millióért, Máté Krisztina pedig újból Forró nyomon kutat. 

Tíz órától amerikai premier sorozatok uralják az RTL II képernyőjét. Hazánkban először itt látható a Steven Spielberg nevével fémjelzett megaköltségvetésű Terra Nova – Az új világ. A CSI alkotójának új sorozata az Életre-halálra, az igzalmakban bővelkedő Elfelejtve Christian Slater főszereplésével, és egy misztikus-romantikus történet a Grace klinika sztárjával, Az utazó.

A sorozatok után Rábai Balázsé lesz a főszerep: minden hétköznap, azonos időben este tizenegykor jelentkezik az RTL II Híradóval. A belföldi, közéleti témák iránt érdeklődőket szeretné kiszolgálni napi hírösszefoglalójával a csatorna, célzottan azokat, akik késő este egy klasszikus híradóra kíváncsiak.

Hétvégén a délelőtti filmek után pár jól ismert sorozat következik: Minden lében négy kanálEzel. Majd indulnak az RTL II saját gyártású produkciói. Vasárnap este hét órakor tánccipőt vesznek a Szombat esti láz sztárjai, az új szériára az előző évadok felelevenítésével hangolódhatunk. Kilenc órától kiderül, hogy a jelentkező hölgyek közül kinek sikerül meghódítani Delhusa Gjont, a romantikus énekest. Este tíz órakor pedig elmaradhatatlanul, vadonatúj epizódokkal következik a Heti Hetes.

rtl2 hetihetes

 

RTL II nap az RTL Klubon

A piacvezető kereskedelmi televízió tematikus nappal üdvözli az RTL csoport új tagjának bemutatkozását: egy nappal az indulás előtt.

Szeptember 30-án vasárnap a nézők összefoglalót tekinthetnek meg azokból a sorozatokból, amelyek szerepelnek az RTL II műsorkínálatában. Az RTL Klub vetíti le az I love Gjoni című sorozat első epizódját, majd itt köszön el hivatalosan az anyacsatornájától a Heti Hetes, amely megszokott gárdája októbertől már az új televízión folytatja a szórakoztatást. Több év kihagyás után tér vissza a képernyőre Máté Krisztina: a népszerű műsorvezetőnő az RTL Klubon beszél majd a megújult Forró nyomon című magazinműsorról.


Kimaradt?