Kolozsváron van a világ egyik legdizájnosabb lokálja

Románia két bárral képviselteti magát a világ legeredetibb belsőépítészeti megoldásokat bemutató lokáljait felsorakoztató húszas listán.

Egy kolozsvári bár is felkerült a világ húsz legdizájnosabb lokálját tartalmazó listára. Az összeállítást a boredpanda.com, egy nagyon népszerű, vizuális művészetekre és dizájnra szakosodott nemzetközi portál készítette. A toplista erdélyi szereplője a kolozsvári Joben (Cilinder).

Az idén megnyílt Petőfi (Avram Iancu) utcai bár beltéri dekorációja különféle gépalkatrészekből, látványos műszaki szerkentyűkből áll. A dizájnerek hozzáértését dícséri, hogy a fémtárgyakból, diszktrét megvilágítással, karakteres és hangulatos teret hoztak létre. A lokál alaphangulatát már az utcán meg lehet tapasztalni, a bejárat elé kiállott robot jóvoltából.

A Joben előkelő társaságban van a boredpanda toplistáján, melyen az elképzelhető legváltozatosabb stílusú lokálok szerepelnek, a posztmodern minimáltól kezdve a színekben és formákban tobzódó szürrealistáig.

Az összeállításba egy észak-amerikai, egy afrikai, öt ázsiai és 13 európai lokál került be. Magyaroszág nem képviselteti magát a listán, Romániából azonban felkerült a Bukarest óvárosában található Bicicleta bár is, melynek belsőépítészeti alapmotívuma, nevének megfelelően, a kerékpár. 

Tavaly két másik kolozsvári lokál kapott szakmai elismerést. Az elektronikus zenét promováló DJ Mag  szakportálnak a világ száz legjobb szórakozóhelyát tartalmazó listájára 2013-ban felkerült a Club Midi és az Obsession Club, előbbi a 24., utóbbi pedig a 34. helyre.

 

Kimaradt?