Új elnöke van az RMDSZ marosvásárhelyi nőszervezetének

Kilenc előadás a Női Akadémián, kátszáznál is több résztvevő, két kézműves vásár, József Attila-est,  majális – vette számba a megalakulása óta eltelt időszak mérlegét az RMDSZ marosvásárhelyi nőszervezete péntek délután a Bernády Házban.

Koreck Mária elnök a Női Akadémia programját, annak megvalósítását tartotta a legkiemelkedőbbnek, annak gazdasági, egészségügyi témái sok embert vonzottak. Ősztől folytatódnak az előadások, a szervezők azonban szeretnének kimozdulni Vásárhelyről, a közeli településekre is elvinni egy-egy fontosabb, érdeklődésre számot tartó előadást.

Csép Andrea, a Maros megyei RMDSZ nőszervezetének elnöke az országos nőszervezet eseményeiről számolt be, ismertette azokat a javaslatokat, amelyeket az SZKT elé terjesztett, például a nőket érintő nyugdíj-törvény változtatására vonatkozóan, de a kétnyelvű iskolai oklevelekről és a dicsőszentmártoni szórványkollégiumról is szó esett. A megyei elnök elmondta, hogy még mindig megoldatlan a két és három éves korú gyerekek elhelyezése, akiket bölcsődébe már nem, óvodába még nem vesznek be. Ősszel, az iskolakezdést megelőzően a rászoruló gyerekeknek számára gyűjtési akciót szerveznek tanszertámogatásra  – hangzott el a jövő terveivel kapcsolatosan.

A találkozón Koreck Mária, a nőszervezet elnöke lemondott funkciójáról, helyette pedig Karácsony-Erdei Etel jogászt, a városi önkormányzat képviselőjét választották.

 

Kimaradt?