Megvan az Androidra írt legrosszabb program

A felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy értékeljék a letöltött alkalmazásokat, ezzel is segítve a többi felhasználót. Úgy tűnik, ez mégsem vette el a kedvet a legrosszabb minősítésű, DroidScale nevű applikációtól, amely állítólag digitális mérleggé változtatja a telefont: elvileg csak rá kell tenni a telefonra a kisebb tárgyakat, és máris leolvashatjuk azok súlyát.

Ez az alkalmazás akadt fenn a Columbiai Egyetem kér kutatójának hálóján. A szakemberek a Google Play milliónyi alkalmazását vizsgálták biztonsági problémák után kutatva (találtak is ilyet, nem is egyet), s mintegy „melléktermékként” érdekes statisztikákat is közre adtak. Például, hogy melyik a legkevesebb csillagra értékelt alkalmazás, és eme kétes dicsőség az említett appé lett: tavaly novemberben 1,57-et kapott. Azóta javított egy kicsit, most éppen 1,9-en áll.

És az elégedetlenség oka? Nos, talán az, hogy az app nem mér semmit, csupán véletlenül generál különféle számokat (erre a kutatók jöttek rá, megnézve a kódot). Igaz, a leírásban benne van, hogy az app nem garantálja a pontos mérést, de akkor is érthetetlen, hogy miért értékelték mintegy 900-an öt csillagra.

A hirdetésekkel tarkított változatot mindenesetre immár több mint egymillióan letöltötték, és már ezernél is többen fizettek 99 centet a hirdetésektől mentes változatért.

Kimaradt?