Erdély legszebb csőszlánya és az év szüreti bálja kerestetik

 Az Erdélyi Magyar Televízió szeptember 13-án Szüreti vigadalom címmel indított műsora ezidáig három településre látogatott el, amelyeknek bemutatta szüreti szokásait, múltját és jelenét, az ott élő embereket egy-egy kisfilmben. A Csíkszentkirályon és a Mezőpaniton készült felvételek már visszanézhetők a televízió honlapján

szuretibal panit

A november 29-ig tartó vetélkedőre hagyományos, őszi mulatságot szervező tánccsoportok, egyesületek, faluközösségek jelentkezését várják. A szüreti bál szervezői fényképeket vagy rövid videó felvételt küldhetnek be a szuret@erdely.tv  e-mail címre a bál legérdekesebb, legeredetibb pillanatait bemutatva.  Ezeket csütörtökönként 18 órától ismertetik a tévénézőkkel a Szüreti vigadalom műsor keretében. Így a települések is lehetőséget kapnak arra, hogy minél szélesebb közönség előtt feltárják még élő hagyományaikat, természeti szépségeiket.

A nézők sms-szavazatokkal dönthetik el, hogy melyik település szüreti báljának képsorai, illetve videója lesz a nyertes. Hetente szavazhatnak a bemutatott rendezvényekre a 0737373030-as telefonszámra írt üzenettel. A szavazók között kétszemélyes, külföldi utazást sorsolnak ki a Best Tours felajánlásából.

Fődíjként a legtöbb szavazatot kapott településről az Erdélyi Magyar Televízió bemutató filmet készít, amelyet műsorra is tűz, és dvd-n át is nyújt.

csoszlanyok

A műsor Facebook-oldalán ugyanakkor szépségverseny is indult. Eddig 50 csőszlány nevezett be, akikre összesen közel tízezer szavazat érkezett. De várják a további jelentkezőket is.

Kimaradt?