Jó hírt kaptak a termelőszövetkezeti nyugdíjasok

Pénzügyi amnesztiát kaphatnak a termelőszövetkezeti nyugdíjasok, várhatóan már augusztus elsejétől – közölte Szabó Ödön parlamenti képviselő, ugyanis a héten a parlament 315 szavazattal és egy tartózkodással fogadta el az RMDSZ törvénytervezetét.

Az országban körülbelül négyezer ember érint a pénzügyi amnesztia. Nekik az Országos Nyugdíjpénztár számítási hibája miatt 2003-ban és 2007-ben is emelték nyugdíjukat annak a figyelmen kívül hagyásával, hogy betegnyugdíjban is voltak, és így a teljes összeget emelték a tsz-nyugdíj összegét növelték volna. Miután a számvevőszék rájött a hibára, az érintetteknek átszámolták a nyugdíját, ami eleve kisebb összeget jelentett, de még ennek bizonyos százalékát is levonták.

Szabó Ödön Bajalti Ilona példájával illusztrálta az esetet, akinek 1050-ről ötszáz lejre csökkentették az illetményét. Voltak olyan esetek, amikor hét-tízezer lejt követeltek vissza az érintettektől. A pénzügyi amnesztiatörvény elfogadásával ezeknek a levonásoknak már nem kellene szerepelniük a nyugdíjszelvényen.

Kimaradt?