Mindenki megnézhette Háromszék új tűzoltóautóit

24 új tűzoltó- és mentőautóval fejlesztették a háromszéki Készenléti Felügyelőséget (ISU). Ez elmúlt 4 év alatt Kovászna megyébe érkezett 13 tűzoltókocsit és 11 mentőt állították közszemlére csütörtökön Sepsiszentgyörgy központjában.

A Tamási Áron Színházzal szemben a tűzoltóság jellegzetes piros színére festett különleges rendeltetésű autók parkoltak, leginkább gyerekek örömére, hiszen alaposan szemügyre vehették az összesen 2,1 millió eurót érő kocsikat.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a fejlesztési projekt lezárása kapcsán hangsúlyozta: Háromszéken az elmúlt 4 évben új mentési feladatokat ellátó autók érkeztek a Készenléti Felügyelőséghez és a SMURD rohammentő alakulathoz. A következőkben Baróton szeretnének új garázst építeni, hogy azáltal lerövidítsék az erdővidéki beavatkozások idejét.

A Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőséget képviselő Șimonca Liviu ezredes elmondta: az új autók révén a korábbi egyharmadára csökkent az alakulat reakcióideje, ugyanakkor kifejtette, hogy szerinte a katonai tűzoltóság is felnőtt ezeknek a járműveknek a használatához.

Kimaradt?