Tudta nélkül eurómilliomos lett egy Argeş megyei nyugdíjas

Hetvenöt éves, betegnyugdíjat kap az államtól, havi jövedelme 350 lej, a bankszámláján mégis 14 millió leje (3,5 millió eurója) van.

A wowbiz.ro információi szerint az Argeş megyei asszony akkor tudta meg, hogy eurómilliomos, amikor az Arges Megyei Számvevőszék ellenőrizte az állami segélyben részesülők anyagi helyzetét. A vizsgálat kimutatta, hogy Parachiva Briceag a betegnyugdíj mellett 145 lej szociális segélyt kap az államtól, de bankszámláján közben 4 millió lej kamatozik, tehát nem lenne jogosult a támogatásra.

A hatalmas összegről és a bankszámláról az idős asszony mit sem tudott. Rövid utánajárás után kiderült, hogy a vagyon a lányáé, aki az anyja adataival hozatott létre bankszámlát, és az összes pénzét arra utaltatta át, mert így akarta elkerülni, hogy osztozkodnia kelljen a válófélben lévő férjével.

A nő megígérte, hogy visszautalja az államnak az édesanyja által felvett pénzösszeget, mely körülbelül 3000 lej. Ennek ellenére hatóságok megvádolhatják az idős asszonyt adócsalással és az állami segély jogtalan elsajátításával, amiért több év börtönt is kaphat.

Kimaradt?