Önkéntesekkel épül a rekorder PET-híd Temesváron

Az EcoStuff Románia Egyesület kezdeményezésére, Temesváron épül a világ legnagyobb, PET-palackokból készülő hídja, amellyel a hazai folyókat szennyező műanyag palackok hihetetlen mennyiségére akarják felhívni a közvélemény figyelmét. A pillepalack híddal a Guinness-rekordot is meg akarják dönteni a temesváriak, de a sikerhez önkéntesek segítségére van szükségük a szervezőknek.

A PET-híd építése elkezdődött a La Căpițe nyári kert (a Nyugati Egyetemmel szemben) úszómedencéjében, amelyben összegyűjtötték a híd megépítéséhez szükséges palackokat. Az építőknek elsősorban önkéntesek segítségére, de 0,5, 2 és 2,5 literes műanyag palackokra is szükségük van ahhoz, hogy a híd elkészülhessen.

A munka mindennap délelőtt 11 órától kifulladásig tart… Ennek a hétnek a végén a híd tartószerkezetének a megépítése lesz napirenden. A rekordszámú műanyag palackból épülő hidat június 24–25-én akarják „vízre bocsátani” a szervezők. A közösségi projekt jelenlegi állásáról a Facebookon találhatnak friss információkat az érdeklődők.

Kimaradt?