Nincs előrelépés a Maros megyei magyar prefektus ügyében

A kormánykoalíciót alkotó pártok vezetőinek hétfő délutáni egyeztetésén sem történt előrelépés a Maros megyei magyar prefektus ügyében – számolt be a maszol.ro-nak kedden a találkozó egyik résztvevője, Borbély László.

Az RMDSZ politikai alelnökének tájékoztatása szerint a Szociáldemokrata Párt – a koalíciós megállapodás ellenére – vonakodik kinevezni a szövetség jelöltjét a tisztségre. Mint ismert, az RMDSZ jelöltje Nagy András, Szászrégen volt polgármestere.

Borbély elmondta, a hétfői tanácskozás fő témája Călin Popescu Tăriceanu szenátusi házelnöknek az a javaslata volt, hogy a parlament politikai nyilatkozatban szólítsa fel lemondásra az államfőt öccse korrupciós botránya miatt. "Elmondtunk partnereinknek, hogy ezt a javaslatot előbb a koalícióban kellett volna megtárgyalni és utána a sajtó elé vinni" – mondta a politikus.

Borbély megismételte azt a korábbi álláspontját, miszerint az RMDSZ nem tartaná szerencsésnek egy ilyen parlamenti nyilatkozat elfogadását, ám végső álláspontjukat ebben az ügyben a parlamenti frakciók szerdán alakítják ki. Megvárják ugyanis a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti szakbizottság keddi ülését, amelyre meghívták a Román Hírszerző Szolgálat vezetőjét is.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?