Elkészült a magyar szétszedhető billentyűzet prototípusa

Monda László és Völgyi András, az Az Utlimate Hacking Keyboard, vagyis a szétszedhető billenytűzet alkotó szerint azért válik néhány óra elteltével kényelmetlenné a billentyűzet használata, mert természetes körülmények között ritkán tartjuk egymáshoz ennyire közel, párhuzamosan a két kezünket.

Az Ultimate Hackin Keyboard egy picit kisebb, mint a normál billentyűzetek: nincsen rajta num pad (oldalt a „számos” rész a normál billentyűzeten), és funkció gombok (F1, F2, stb.), de még nyilak sem. Az egész billentyűzetet szét lehet választani középen, a két fél pedig eltávolítható egymástól – nagyjából egy fél „szóköz"-gomb, és egy csomó betű jut így egy-egy kezünkre. A feltalálók szerint így kényelmesebben be lehet állítani a billentyűzet helyzetét az asztalunkon, de akár abban is segít az új elrendezés, hogy kisebb helyen férjen el a munkaállomásunk.

A billentyűzet gombjai programozhatók, vagyis bárki beállíthatja magának, hogy pontosan milyen funkciót rendel az egyes billentyűkhöz – ez oldja meg például bizonyos billentyűk hiányát. A billentyűzetet több állásba is kapcsolhatjuk: normál állapotban kényelmesen gépelni lehet rajta, de pár mozdulattal beállíthatjuk úgy is, gépünk hangját, fényerejét, egyéb beállításait vezérelje, vagy akár az egér mutatóját mozgassa a képernyőn.

https://www.youtube.com/watch?v=4rjnkHqnA3s&feature=player_detailpage

A billentyűzetnek egyelőre csak prototípusa létezik, de az ötlet kiagyalói már a nagybani gyártást tervezik: azt remélik, egy acéllemezekkel szilárdított, könnyen szállítható, kényelmes és tartós terméket dobhatnak piacra. Hamarosan közösségi finanszírozással kezdik gyűjtni a pénzt a gyártásra – de az internet népe máris nagy örömmel fogadja a terméket. A szétszedhető billentyűzetről kikerült poszt alatt például van olyan kommentelő is, aki rögtön vásárolna is belőle.

Kimaradt?