Az új Android elhozza, amire sokan vágytak

Várhatóan szerdán mutatja majd be mobilos operációs rendszere új verzióját a Google. Az Android újításai a kiszivárgott információk szerint gyorsabb és tovább működő telefonokat jelentenek majd.

Ha igazak a nem hivatalosan megjelent információk, akkor komolyan veszi a Google az androidos mobilokat általában érő kritikákat, illetve a felhasználók általános várakozásait. A legelterjedtebb mobilos operációs rendszerrel a felhasználók meghatározó része nem csúcstelefonokon találkozik, éppen ezért nem is mindig észlelik túl gyorsnak az Androidot. Az Engadget által összesített információk szerint az oprendszer következő verziójában már alapértelmezetten az Android Runtime (ART) biztosítja majd az alkalmazások futását.

Az ART bevetése a gyakorlatban a mobil (illetve az alkalmazások) gyorsabb működését jelenti majd, ráadásul takarékosabban bánik az energiával is, így a felhasználók számára legfontosabb mobilválasztási szempont, az egy feltöltéssel elérhető üzemidő is javul majd a készülékeken.

Az ART-nak ugyanakkor hátrányai is vannak. Az új Android-verzióban emiatt valamivel lassabb lesz az alkalmazások telepítésének folyamata, illetve több helyet is foglalnak majd el a telefonon.

A Google I/O fejlesztői konferenciája szerdán kezdődik, várhatóan ezen a napon jelentik majd be az új Androidot is. A nagy kérdés pedig most is az, hogy ezután melyik készülékekre mikor jut el a szoftverfrissítés.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?