A bihari diáktáborok nem csak a diákokat várják vakációzni

Bihar megyében Nagyváradon, Sonkolyoson Barátkán és Remetén működnek még az egykori táborok, azokban azonban nemcsak diákcsoportok szállhatnak meg, mondta a maszol.ro-nak Bokor Ágota, a Bihar megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) aligazgatója.

A nagyváradi hostel, melynek felújításával tavaly készültek el, szerepel az európai adatbázisban is, tudtuk meg az aligazgatótól.

A  tanév ideje alatt diákok is étkeznek náluk, az étrendet tehát a törvényi előírásoknak megfelelően táplálkozástudományi tanácsadóval közösen állították össze. Az aligazgató egyébként megmutatta a felújított szobákat (ezekbe új bútorok és ágynemű is került) és az étkezőt is, ahol már megterítve várják az asztalok a diákokat.

Mind a váradi hostelben, mind pedig a vidéki táborokban a tíz főnél nagyobb csoportoknak már főznek, és kedvezmény is van: tíz fő után a 11.-nek nem kell a szállást fizetnie. Az árak barátiak: Nagyváradon a szállás 35 lej, a napi három étkezés 31 lej, a hegyvidéki táborokban a szállás 33 lejbe, az étkezés 34 lejbe kerül. A vidéki szálláshelyeken, ahol a központi épületek mellett faházakban is lakhatnak, nincs televízió (Váradon van), hívta fel a figyelmet Bokor Ágota, akitől azt is megtudtuk: Nagyvárad közelében Féixfürdő a legnépszerűbb turisztikai célpont, Sonkolyosról többek között a környező barlangokat lehet meglátogatni, de népszerűek a hegyvidéki túrák is.

Nagyváradon egyébként nyolcvan-száz személyt (gyermeket és felnőttet), Sonkolyoson nyolcvanat, Barátkán 74-et tudnak elszállásolni, Remetén pedig 55 férőhely van. Az érdeklődők a 0259/414140-es telefonszámon vagy a djst.bihor@mts.ro emailcímen kérhetnek bővebb tájékoztatást.

 

Kimaradt?