"Részegségszimuláló" szemüveggel az ittas vezetés ellen

Az ittas vezetés veszélyeire figyelmeztető akciót szervez a Kovászna megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya pénteken 16 és 19 óra között Sepsiszentgyörgy központjában. A rendőrség az Auto Crono egyesülettel különleges vezetési próbáknak teszi ki az érdeklődőket. Készítettek ittas vezetés érzését keltő szemüveget, amelyben a sofőrök homályosan látnak, és ezeket használva kell a szervezők által biztosított autóval egy pályaszakaszon vezetni, emellett ügyességi versenyekre is szerveztek.razie-Politia-Rutiera-Botosani

Tóth Zsigmond rendőrtiszt tájékoztatott: szintén pénteken 15 és 16 óra között kisdiákokkal vonulnak ki Kökös határába, a 11-es és 12-es országutak kereszteződéséhez. A gyerekek figyelmeztető táblákat tartanak majd az autóvezetőknek, amelyek az idén megtörtént balesetek számát tartalmazzák, illetve Ne te légy a következő áldozat! Válaszd az életet! és Vezessen elővigyázatosan! feliratok lesznek olvashatóak. Tóth Zsigmond elmondta: tavaly már szerveztek hasonló figyelemfelkeltő akciót, és az autósok pozitívan viszonyultak a gyerekek figyelmeztetéséhez, sokan megálltak és megdicsérték a diákokat.

A háromszéki rendőrség az év első felében 9400 autóvezetőt, kerékpárost, szekerest és robogóst szondáztatott, valamint 58 büntetést osztott ki ittas vezetésért. További 49 sofőr ellen indítottak eljárást részegség miatt, 5 gyalogost is megbírságoltak amiatt, mert részegen autóbalesetet okoztak.

Kimaradt?