Rábízhatjuk magunkat az okospohárra (VIDEÓ)

Ma már különféle eszközök segítenek kideríteni, mennyi folyadékra van szükségünk. Persze nem mindegy, hogy mit iszunk, és ezt az alábbi okospohár is tudja.

Nem mondható olcsónak, hiszen 200 dollárba kerül a Vessyl okospohara, viszont a tudása lenyűgöző. Az érzékelője ugyanis felismeri, hogy mennyit és főleg hogy mit iszunk, olykor még a márkát is megmondja, például a Heineken vagy a Budweiser sör, illetve a Starbucks latte esetében.

A pohár oldalán lévő kijelzőn látható tehát, hogy milyen italt töltöttek bele, és az is, hogy hol tartunk a napi ajánlott folyadékbevitelnél, ha megisszuk azt. Nem az „igyon meg nyolc pohár vizet” alapon, hanem a valós folyadékbevitel alapján kalkulál, ráadásul fiziológiai jellemzőinket is figyelembe veszi, illetve azt is, hogy mondjuk a kávé vagy az alkohol dehidratáló hatású.

Azonban nemcsak a folyadék típusát mutatja, hanem érzékeli a zsír-, cukor-, fehérje- és nátriumtartalmát, és természetesen azt is, hogy mennyi kalóriához jutottunk vele. Ezeket már a pohárhoz Bluetooth 4-gyel kapcsolódó okostelefonon mutatja (iPhone-on és androidos telefonon egyaránt).

https://www.youtube.com/watch?v=lu4ukHmXKFU

A gyártó az érzékelő működési elvét egyelőre titokban tartja, és csak annyit árult el róla, hogy ugyanolyan alapokon működik, mint az élelmiszeriparban használt minőség-ellenőrző berendezések.

Kimaradt?