Telefonszám kifejezetten a lerázhatatlan udvarlónak

A telefonkészülékekkel valószínűleg egyidős az az eljárás, hogy ha az embertől antipatikus egyén kéri el a telefonszámát, akkor „véletlenül” rossz számot fog megadni. Így tesz a legtöbb nő, ha nem találja vonzónak a férfit, aki viszont ellentmondást nem tűrve kuncsorog az elérhetőségéért, rámenősen köti az ebet a karóhoz.

Kevesen gondolnak arra, hogy egy másik telefonszámot lediktálva egy ismeretlenre hárítják a lepattintás olykor igen nehéz feladatát. Amerikában létrehoztak nemrég egy telefonvonalat azon férfiak számára, akiknek nem elég, ha a kipécézett nő egyszer és világosan megmondja, hogy nem, nem szeretné megadni a számát. Az USA-ban ezentúl a kiszemelt nőket segíti és a rámenősködő férfiakat oktatja ki a (669) 221-6251-es telefonszám.

Az úgynevezett Feminista Telefonos Közbelépőszervezet (eredeti angol neve sokkal jobban hangzik: Feminist Telephone Intervention) találta ki az akciót, ez az ő telefonszámuk, és minden nőt bátorítanak, hogy ha egy nemkívánatos udvarló túlságosan kitartó, ne kötözködjenek vele, hiszen ezzel akár veszélybe is sodorhatják magukat, inkább kedvesen adják meg neki a Közbelépőszervezet számát.

A fő poén az egészben az, hogy ha az illető később tényleg tárcsázza a számot, azon Bell Hooks feminista írónő gondolatait hallgathatja meg. Ha SMS-ben érdeklődik a férfi ezen a számon, válaszként szintén egy Bell Hooks-idézetet kap majd. A szolgáltatás már Nagy-Britanniában, Kanadában és Mexikóban is működik, állítólag hatalmas sikerrel.

Kimaradt?