Felújították a zabolai Csipkés tábort

A több mint 30 éves zabolai Csipkés tábor júniustól új színben, felújítva várja az érdeklődőket, emellett hamarosan új táblával és logóval is ellátják a létesítményt.

Az elmúlt hónapokban támogatóknak és önkéntesek munkájának köszönhetően sikerült korszerűsíteni a 80 férőhelyes tábort, amelynek területén 17 kisház, 4 nagy, 20-21 személyes háló, ebédlő, konyha, kinti tűzhely és illemhely található.

Gáj Nándor, a Művészeti és Népiskola igazgatója, a tábor vezetője elmondta, 15 ezer lejt fektettek be az épületek felújításába, örvendetes ugyanakkor, hogy a hely az iskola tulajdonába került, mert egy olyan továbbképzési lehetőséget biztosít a diákoknak, amelyre eddig nem volt példa.

„Szemmel láthatóan jobb gazdája a tábornak egy helyi közösség, helyi vagy megyei önkormányzat illetve annak intézményei, mint az állam, hiszen nagyon sok olyan hibát és hiányt tudtak kipótolni a tulajdonosok, amelyeket korábban nem lehetett kivitelezni pénzhiány vagy érdektelenség miatt." – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki arról is beszélt, a megyében levő öt tábor közül néhány évvel ezelőtt négyet vettek át az állami igazgatási rendszerből.

A tábort magán személyek is igénybe vehetik: a szállás egy éjszakára 30 főig 20 lejbe, 30-50 fő között 18 lejbe, 50 személy fölött pedig 16 lejbe kerül. A napi háromszori étkeztetést külön, helyszínre kiszállító szolgáltató oldja meg, amelyet külön ki kell majd fizetni. Természetesen az egyszerűbb ételek elkészítését a tábor konyháján is meg lehet oldani.

Kimaradt?