Már a monarchiában is létezett viccpárt

Most, hogy egy ideig nem lesznek választások, ideje körültekintenünk a nagyvilágban, hogy milyen pártok közül választhatnak az emberek. A Magyar Kétfarkú Kutya Párthoz hasonlókat mindenhol találni ugyanis, mi pedig kiválogattuk a legjobbakat beleértve az egyik legrégebbi, a monarchia területén működő formációt is.

A Törvény Keretein Belül Mérsékelten Haladó Párt

Ezt az alakulatot Jaroslav Hašek cseh író alapította 1906-ban a barátaival, de akkor kelt igazán életre, amikor 1911-ben az Osztrák-Magyar Monarchia népei is küldhettek képviselőket a bécsi Parlamentbe. A párt ugyan nem lett politikai tényező, de Hašek novella-, esszé- és politikaibeszéd-gyűjteményt írt róla.

Ukrajnai Sörkedvelők Pártja

A szomszédos országban éppen egyéb problémákkal küzdenek, de úgy tűnik, korábban volt idejük viccelődni is. Az UBLP-t 1991-ben regisztrálták, egyébként nem tűzött ki maga elé különösebben humoros célokat, a gazdaságra, az emberek méltóságára figyelt volna, ha valaha is beszavazzák a parlamentbe.

Donald Duck Párt

A svéd viccpárt ugyan soha nem indult hivatalosan a választásokon, 1991-ben az ő nevükkel fémjelzett érvénytelen szavazatok szerint a kilencedik legnépszerűbb politikai formáció voltak. Népszerűségük sajnos csak csökkent az évek során.

 Erős Párt

Koszovó sem maradhat ki a játékból, ők a Partia e Fortë, vagyis az Erős Párt logója alatt humorizáltak. A 2013-ban bejegyzett formáció saját mérései szerint 120 százalékos győzelmet aratott, ez nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy vezetőjének hivatalos megnevezése „legendás elnök”.

Németország Anarchista Pogópártja

1981-ben alapította két punk, a szociális paraziták számára, ahogyan azt meghatározták. Olyan ígéreteik voltak, mint a fiatalkori nyugdíj bevezetése, a rendőrség megszüntetése és a drogok legalizálása, szeretkezésre alkalmas központok felépítése.

Legjobb Párt

Közismert, hogy az izlandi viccpárt csak 2009-ben alakult, mégis legyőzte az előtte 80 évvel bejegyzett ellenfelét a 2010-es fővárosi választásokon. Az országnak tett ajánlatuk egyébként joggal volt vonzó, az idősekre való odafigyeléstől a korrupció megállításáig, az egyenlőség elősegítéséig mindent megígértek.

Kimaradt?