Román-német környezetvédelmi kísérleti projektek a jövőben

Közös, Romániában sorra kerülő környezetvédelmi kísérleti projektek kivitelezésére vonatkozó egyezményt írt alá Korodi Attila környezetvédelmi miniszter Barbara Hendricks, német környezetvédelmi miniszterrel csütörtökön Luxemburgban.

Az egyezmény a két ország közötti együttműködést szabályozza a fent említett, Románia területén kivitelezendő környezetvédelmi kísérleti projektek során.

A felek abban állapodtak meg, hogy a román zöld tárca a közeljövőben eljuttat a német szakminisztériumhoz néhány klímaváltozási és környezetvédelmi projekt-javaslatot. Ezeket majd a két ország kormánya közti, ebben az évben köttetett egyezmény nyomán megalakult vegyes bizottság vizsgálja meg. Ezt követően pedig a német környezetvédelmi minisztérium a rendelkezésre álló források függvényében konkrét kivitelezési javaslatokat fogalmaz meg egy, a két szakminisztérium szakembereiből alkotott munkacsoport részére.

„Az aláírt dokumentum arról tesz tanúságot, hogy az elmúlt húsz évhez hasonlóan a két ország részéről most is megvan a szándék, hogy együtt dolgozzanak a jobb környezetvédelemért. Az elkövetkező időszakban véglegesítenünk kell az egyezmény gyakorlatba ültetéséhez szükséges belső folyamatokat, és létre kell hoznunk a közös környezetvédelmi és klímaváltozási kísérleti projekteket kivitelező munkacsoportot” - fogalmazott Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

Kimaradt?