Ételmérgezést szenvedtek a kukából miccsező sepsiszentgyörgyiek

Ételmérgezéssel került kórházba öt sepsiszentgyörgyi, akik szemeteskukából „kihalászott” miccset fogyasztottak – tájékoztatta a maszol.ro-t Nagy D. István. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf sürgősségi kórház szóvivője szerint négy felnőtt és egy gyerek jelentkezett ételmérgezéses panaszokkal a sürgősségen, őket a kórház fertőző betegségek osztályán ápolják.

A kórházi szóvivő ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ha ebben az időszakban gombát szednek vagy vásárolnak, akkor vizsgáltassák azt be szakemberekkel. Az elmúlt napokban ugyanis három személy jelentkezett gombamérgezéses panaszokkal, kettőt közülük a sürgősségi ellátás után hazaengedtek, egy gyereket viszont a kórház gyerekosztályán kezelnek, állapota stabil.

A kirándulókat a kullancscsípések veszélyeztetik, mutatott rá a szóvivő, aki szerint az elmúlt héten 14-en keresték fel a sürgősséget és kérték az élősködő biztonságos eltávolítását. A sepsiszentgyörgyi kórházban az elmúlt héten tízen jelentkeztek erőszakos cselekmények nyomán szerzett sérülésekkel, és az orvosok kilenc, ittas állapotban lévő személyt láttak el a kórház sürgősségi osztályán, összegzett Nagy D. István.

Kimaradt?