Jamaicában is legalizálhatják a füvet

A marihuána elterjedtsége, széles elérhetősége miatt sok Jamaikába érkező turista eddig is azt hitte, hogy a növény fogyasztása nem tilos a fű hazájában, a legalizációt azonban csak most helyezték kilátásba.

Washington, Colorado és Uruguay mintájára tették meg az első lépéseket a jamaikai politikus annak érdekében, hogy a jamaikaiak körében olyan népszerű ganja szívásáért senkit se küldhessenek börtönbe. A fű és Jamaika közeli kapcsolata a világ számára egyébként Bob Marley révén vált ismertté.

Angela Brown Burke, Kingston polgármestere szerint is eljöt az idő, hogy Jamaika profitálhasson a marihuánatermesztésből. Egy áprilisban tartott konferencián több aktivista és külföldi szónok beszélt a marihuánatermesztés jótékony gazdasági és szociális hatásairól.

Jamaikában a becslések szerint már most is 15 000 hektárnyi területen termesztenek füvet, ezzel az ország az USA és több más karibi ország legnagyobb ellátója. A legalizálástól elsősorban a turizmus fellendülését, és a gazdasági növekedés beindulását várják az intézkedés támogatói.

Kimaradt?