Egy kattintással eltávolíthatod gépedről a felesleges szoftvereket

Az alábbi program egy gyors és hatékony programeltávolító, ami még a makacs folyamatoktól is megszabadít bennünket.

Gyakran telepítünk programokat a gépünkre, ha pedig meguntuk őket, jöhet a jól bevált hivatalos út: Vezérlőpult/Programok eltávolítása. Most viszont egy olyan szoftvert mutatunk, amellyel ennél egyszerűbb az uninstallálás.

Az 1Click Uninstallert innen tölthetjük le, és az exe fájlra kattintva telepíthetjük. A programot a továbbiakban asztali ikonja segítségével indíthatjuk (már ha ezt engedélyeztük a telepítés során). Ne számítsunk holmi díszes felületre, itt minden a célszerűségnek van alárendelve, csupán egy kis menüablakot látunk néhány lehetőséggel. Az All Programsmutatja a telepített programokat, azzal a kis hátulütővel, hogy olykor többször is felsorol egy nevet – talán a következő változatban javítják ezt a hibát.

Ha kiválasztunk a listából egy szoftvert, választhatunk, hogy visszaállítjuk-e előző állapotába, vagy töröljük. Ez utóbbi esetben elég egy kattintás, és a program pillanatok alatt végez a szoftver eltüntetésével.

A Recent programs a legutoljára telepített programokat mutatja, természetesen innen is kezdeményezhetjük az eltávolítást. A Kill process egy remek folyamatleállító, amely még akkor is bevethető, ha a Feladatkezelő már meghátrált egy makacs folyamat elől.

Különösen hasznos az 1Click Uninstaller/Options lehetőség, ahol beállítható, hogy rejtse el a Microsoft-szoftvereket, így még véletlenül sem okozunk gondot operációs rendszerünk működésében.

Kimaradt?