Húsevő baktérium falta fel egy férfi végtagjait

Torzszülötté változott az angliai Hampshire-ben élő jóképű, fiatal apa, aki egy hűsevő baktérium miatt három végtagját is elveszítette. Alex Lewisnak most újra kell kezdenie az életét, miután a szörnyű baktérium gyakorlatilag lerágta mindkét lábát és bal karját, és emiatt tolókocsiba kényszerült - írja a Daily Mail alapján a Bors.

Az egykori kocsmatulajdonos megpróbáltatásai tavaly novemberben kezdődtek, pedig először csak egy ártatlan megfázásnak indult az egész. Egy vizsgálatnál azonban kiderült, hogy egy olyan (streptococcus nevű) baktériummal fertőzödött meg, amit általában kiszűr a szervezet, de az egygyermekes apánál nem így történt.

A gyilkos húsevő baktérium elkezdte felzabálni a férfi testét. Főbb szervei leálltak, egy hétig kómában feküdt. Lábait és egyik karját ekkor kellett amputálni, a szája, az orra és a füle pedig egyszerűen elfogytak.

Az orvosok leültek a feleségével, és őszintén megmondták: ne fűzzön sok reményt ahhoz, hogy férje túléli a szörnyű kórt, három százalékot adtak neki a túlélésre. Ehhez képest a 34 éves férfi hat hónap múlva már otthon volt, és hároméves gyerekével, meg Holly kutyával játszik. „Úgy érzem, minden nappal csak könnyebb lesz, és egyre pozítívabban fogom fel az életet. Nem tudom szavakba önteni, mennyire boldog vagyok, hogy újra a családommal lehetek. Megtapasztaltam az életet és a halált is, ezért hihetetlen szerencsém van, hogy itt lehetek most” - mondta a férfi, akinek élete hátralevő részét tolószékben kell eltöltenie. Arcát viszont júliusban plasztikázzák, amitől nagyon sokat vár.

Amputált kezére megkapta már robotkarját is, de ezzel még vannak problémák, ugyanis borzasztóan dörzsöli a bőrét, bármit is csinál. A lefekvés olyan neki, mint másnak a hegymászás, ráadásul a még ép karját is eltörte egy ilyen „manővernél”. A férfi mindezek ellenére nem dühös a világra. Azt mondja, csak a teste változott meg, de a lelke csak még jobban megerősödött.

Kimaradt?