Mozgalommá duzzadt Scout Willis félmeztelen tiltakozása

Egyre többen csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, amit az Instagram cenzúrája hívott életre a múlt héten. A demonstrálók fedetlen keblekkel tiltakoznak a közösségi oldal szabályzata ellen - írja a borsonline.hu.

Múlt héten komoly vihart kavart Bruce Willis lánya, Scout, miután az egyik internetes képmegosztó oldal cenzúrája ellen tüntetve félmeztelen sétálgatott New York belvárosában.

A celeblány valóságos lavinát indított el: számos követője közül például a Free The Nipple, vagyis Szabadságot a bimbóknak! mozgalom tagjai közül mintegy húsz férfi és nő szintén félmeztelenül vonult fel az amerikai nagyvárosban.

A mozgalom alapítója, Lina Esco meg is szólalt a helyi lapoknak. – Ma az Egyesült Államok 37 államában illegális dolog félmeztelennek lenni, és bár New Yorkban 1992 óta nincs ez a szabály, mégis a mai napig őrizetbe veszik a toplesező nőket.

Az, hogy már az internetre sem tölthet fel az ember félpucér képet, már több a soknál! – háborog a New York Daily News-ban a tiltakozó. A Free The Nipple csapata a mostani felvonulással új, azonos című dokumentumfilmjét is promotálta. Tagjai a fejükbe vették, hogy minden lehetséges eszközzel, akár még több félmeztelen felvonulással, küzdenek a számukra érthetetlen prüdéria és cenzúra ellen.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?