Mosógéppel kapcsolatos kérdéssel hívja Merkelt!

Hiába hívta segítségért Angela Merkelt párttársa a Legyen ön is milliomos! című televíziós kvízjátékban, a hívásra a német kancellár postafiókja válaszolt kétszer is.

A vetélkedőt sugárzó televízió honlapján megjelent beszámoló szerint Merkel pártja, a konzervatív CDU egy parlamenti képviselője, a 61 éves Wolfgang Bosbach a vetélkedő hírességeket felvonultató különkiadásának felvételén nem tudott válaszolni egy kérdésre. A nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfáliából származó politikus ekkor arról kezdett beszélgetni a műsorvezetővel, hogy főnöke, a pártelnök-kancellár Angela Merkel az NDK-ban nőtt fel és valószínűleg kiismeri magát a feladványban érintett területen.
A hétfő esti adásban kiderült, a kancellárnak a hívás időpontjában máshol kellett éppen a „világot megmentenie". Bosbach képviselő láthatóan kicsit meg is könnyebbült, hogy nem sikerült a beszélgetés. „Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy tetszett volna neki az ötlet" - mondta. Mivel azóta nem találkoztak, nem derült ki, a kancellár tudta-e volna a helyes választ.

Az 500 ezer eurós kérdés egyébként így hangzott: az NDK legendás mosógépe, a WM66 többek közt arról is híres volt, hogy sok tulajdonosa a készülékkel...


A: fűtőáramot termelt

B: lekvárt főzött be

C: porszívózott

D: nyugati rádiók adását fogta.


A helyes megoldás a B volt. A képviselő végül 125 ezer eurós (500 ezer lejes) nyereménnyel távozott, melyet jótékony célra ajánlott föl. A kvízjátéknak ez a 28. különkiadása, amelyben híres németek szerepelnek és a nyereményt jótékony célra ajánlják fel. A hírességek az eddigi adásokban 24 millió eurót gyűjtöttek össze.

Kimaradt?