Vilmos herceg követné a frontvonalra öccsét

 

A brit trónöröklésben harmadik herceg alaposan meglepte a királyi családot, miután kijelentette, követni akarja a hadszíntérre fivérét. Harryvel napi SMS-kapcsolatban van egy titkos telefonon, sűrűn értesül élményeiről, és már most utazni akar.

Károly herceg (63) nagyobbik fia jövendő uralkodóként méltatlannak tartja, hogy öccse legyen a britek példaképe, de félti is, ezért is lenne szívesen mellette. Kisebb „hadi” tapasztalata már neki is van, nemrég a vitatott tulajdonú Falkland-szigeteken teljesített szolgálatot.

herceg Tesok
De most ennél sokkal veszélyesebb hadszíntér mellett döntött, apja és nagyanyja, II. Erzsébet királynő nem kis rémületére. Már Harry életét is fenyegetik a tálibok, s most Vilmos sem lesz biztonságban. Károly halála után, ha a testvérpár elesne a csatamezőn, apjuk öccse, András yorki herceg (52) kerülne a trónra. Ha vele történne valami, akkor idősebbik lánya, Beatrice yorki hercegnő (24) fejére kerülne a korona, miután egy új törvény következtében királynője is lehet a briteknek. Őt Eugénia yorki hercegnő (22) követi a sorban.

afganisztan william

„Mindenki megdöbbent Vilmos bejelentésén, de mivel a királyi légierő felnőtt tisztjéről beszélünk, aki egyszer király lehet, senki nem szólhat bele a dolgába” – elemezte a váratlan helyzetet a St. James-palota egyik alkalmazottja.

Kimaradt?