Így telt a gyermeknap Marosvásárhelyen (GALÉRIA)

A VÉDEM egyesület szervezésében több száz kisgyerek vett részt vasárnp a Maros Művészegyüttes székházában szervezett gyereknapi foglalkozásokon.

A Mátyás király álruhái című zenés-táncos mesejátékot körülbelül négyszázan tekintették meg az 5 lejes belépővel – mondta a maszol.ro-nak Várhelyi-Törzsök Gyopár, a VÉDEM egyesület vezetője. A 300 férőhelyes teremben ugyanis sokan álltak, a lépcsőn ültek és úgy nézték végig az egyórás előadást.

A mesejáték után a Művészegyüttes előcsarnokában, a színpadán és a próbatermében folytatódtak a tevékenységek. Kézműves foglalkozások, sóból és lisztből gyurmakészítés, papítányérból állatfestés, szélforgó, színezés és még sok egyéb ötletes tevékenység kötötte le a legkisebbeket is. A legnagyobb népszerűségnek talán a lufitűrögetés és az arcfestés örvendett, mondta érdeklődésünkre Kovács Réka szervező, a VÉDEM egyesület vezetőségi tagja. Ugyancsak jó mókának bizonyult a Bogyó és Babóca mesefal mögötti fotózkodás is.

A próbateremben György Annamária gyerek-aerobicot tanított az apróságoknak, míg a színpadon Moldován Emese népi játékokat oktatott – mindkét helyszínen a jókedv, vidám hangulat uralkodott.

A Gyermeknapot Marosvásárhelyen sok helyen megünnepelték, civil szervezetek, egyesületek és alapítványok, intézmények, egyházak, vállalatok szerveztek különféle ünnepi rendezvényeket, versenyeket, vetélkedőket, gyerekfoglalkozásokat. Kovács Réka úgy értékelte mindezt, hogy míg néhány évvel korábban senki semmit nem szervezett, meg sem emlékezett a gyereknapról, most örvendetes, hogy a csendőrség, a rendőrség, a hivatalok, alapítványok is nyitott kapukkal, színes eseményekkel várták a kicsiket.

Kimaradt?