Kétmilliárd klikken túl a Gangnam Style

Az előzmények fényében nem túl nagy meglepetés, hogy a világ nagyjából egyetlen dél-koreai slágere, a Gangnam Style lépte át először a 2 milliárdos megtekintésszámot a YouTube-on.

A dél-koreai előadó Psy Gangnam Style című videója 2012. július 15-én került fel a YouTube-ra. Novemberre már minden idők legnézettebb videója lett a YouTube-on az egymilliárdos mérföldkő eléréséhez pedig öt hónapra volt szüksége. Ahogy nemrég megírtuk, a 2 milliárd már napok óta benne volt a pakliban, végül a videomegosztó oldal számlálója magyar idő szerint szombat hajnalban, nem sokkal 5 óra előtt lépte át a 2 milliárdos határt.

A második legtöbbször megnézett videó a YouTube-on Justin Bieber Baby-je, de ez a klip még csak alig lépte át az 1 milliárdot, 2 milliárdig pedig sok-sok év múlva fog eljutni, ha egyáltalán.

A Gangnam Style tetszési indexe is elég magas: a YouTube-on 8,3 millió pozitív és 1 millió negatív értékelést kapott. Ugyanez a Bieber-videónál egészen máshogy alakul: 2,3 millió pozitív besorolásra közel 4 millió negatív jut.

A második milliárdos mérföldkő eléréséhez tehát közel két év kellett, ami bár lassuló tendenciát mutat, de még így is szép teljesítmény. A Gangnam-klipet eddig 2,3 millió alkalommal osztották meg, közel 5,2 millió komment érkezett hozzá a videomegosztó oldalon. Az előadó YouTube-csatornájának 7 millió feliratkozója van.

Kimaradt?