Gyergyószéken 438 végzős számára szólt utoljára a csengő

Hat középiskola 438 végzős diákja ballagott el a Gyergyói-medencében ezen a héten. A kicsengetési ünnepségeket csütörtökön és pénteken tartották, a végzősök nagy többsége székelyruhában ünnepelte az utolsó csengőszót.

A gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban öt végzős osztály fiatalja, összesen 146 tanuló ballagott el pénteken. Két matematika-informatika osztályban 29, illetve 25 fiatal, természettudomány szakon 31, filológia osztályban 31 és társadalomtudomány szakon 30 diák végzett.

A Batthyány Ignác Technikai kollégium végzősei számára tegnap szólt utoljára a csengő, a négy elméleti osztályban, könyvelés, turisztika, élelmiszeripar és média szakon összesen 81 diák tanult, pincér szakon 20 végzőse van a tanintézménynek. 

A Fogarassy Mihály Műszaki Líceum végzősei is elbúcsúztak középiskolájuktól, összesen hét osztálynyi fiatal végzett: számítástechnika szakon 24, karbantartó javító szakon egy magyar osztály 14 fiatallal, illetve egy román osztály 12 végzőssel, és szintén karbantartó szakon, esti tagozaton járt 15 személy. Két osztály kerül ki a fafeldolgozó szakról, a nappali tagozatról 21, az estiről 9 fiatal, ugyanekkor ballag 32 autószerelői szakiskolát végzett diák is.

Kicsengettek a román tannyelvű Szent Miklós Elméleti Líceum diákjai is, itt 24 végzőst búcsúztattak ünnepélyes keretek között.

Gyergyóditróban a Puskás Tivadar Technológiai Líceumban összesen 34 diák számára szólalt meg pénteken utoljára az iskolacsengő, Gyergyóalfaluban a Sövér Elek Szakközépiskola 26 végzőse vett búcsút középiskolájától.

Kimaradt?