Elballagtak a marosvásárhelyi középiskolások

Ünneplő ruhába öltözött szülők, nagyszülők, rokonok, kisgyerekek és idős emberek, virágcsokorral, vagy csak egy-egy szál virággal a kezükben igyekeztek a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum felé péntek délelőtt.

Aki gyalog indult, az hamarabb odaért, mint aki gépkocsival, a városban ugyanis már reggel óta dugók akadályozzák a forgalmat. A téren rendőrök és csendőrök vigyázzák a rendet.

Zuhogó esőben kezdődött a ceremónia, a parkban állók kivetítőn figyelték, hogy mi történik bent az udvaron. A ballagó diákok esernyők alatt ültek, ahogy a pódiumon helyet foglaló meghívottak, politikusok, városvezetők is.

Maros megyében 4320 diák ballagott el a napokban – mondta a maszol.ro-nak Illés Ildikó főtanfelügyelőhelyettes. A Bolyaiban 226, míg a református Kollégiumban 64 nappali és 35 esti szakos ballagott – mondta érdeklődésünkre Horváth Gabriella igazgatóhelyettes.

A ballagó ünnepség reggel 8-kor a vártemplomban kezdődött, 9-kor az osztályfőnöki órával folytatódott, 10-től az ünnepi szónoklatokkal és díjazásokkal folytatódott. Végül 12-kor a diákok kiballagtak az iskola főbejáratán, körbejárták a két Bolyai szobrát és visszatérve az iskolaudvarra, végetért az ünnepség.

 

Kimaradt?