Ezeken a site-okon nézheted meg a világ legnépszerűbb videóit

Az alábbiakban megmutatjuk, hol nézhetik meg a világ legnépszerűbb vagy várhatóan azzá váló videóit.

A virális videó olyan filmecskét jelent, amelyik felbukkan valamelyik videomegosztón (elsősorban a YouTube-on), közösségi oldalon, majd valamilyen oknál fogva egyszer csak szétspriccel a világban, sok százezer, sőt millió megtekintést, like-ot, kommentet generálva.

Ha kíváncsiak vagyunk a világ legnépszerűbb videóira, több oldalt is felkereshetünk. Itt van mindjárt a Viral Video Chart. Az oldal a közösségi site-ok (Facebook, Twitter stb.) legtöbbször megosztott videóit követi nyomon, többféle kategóriában folyamatosan frissített listát tesz közzé róluk, amely a megosztások, like-ok, hozzászólások számán alapszik.

Van top 20-as és top 100-as lista is, de akár azt is kiválaszthatjuk, hogy milyen időintervallumon belül (24 óra, 1 hónap, 1 év, minden idők) keressen a rendszer videókat. Valamennyi filmecskét megnézhetjük, és még grafikonos áttekintést is kérhetünk a terjedéséről.

A legkülönfélébb kategóriákba (klasszikus, állatok, komoly, vicces, sport stb.) rendezve gyűjti össze a tartalmakat a Viral Viral Videos nevű site, amelyik a virális videók híroldalának tekinthető. Naponta frissül, és a főoldalon mindig az aktuális, napi kínálat kerül a szemünk elé, azaz itt azokat a videókat tekinthetjük meg, amelyekből nagy valószínűséggel virális videók lesznek.

Viral Videos oldal a legnagyobb forrásra, a YouTube-ra koncentrál, és napi, heti, havi, illetve minden időkre vonatkozó listát állít fel a legnagyobb videomegosztó topvideóiból. A top 20-as listák a megtekintések, illetve like-ok számán alapszanak, és itt is van kategóriák szerinti bontás.

Természetesen itt is kérhetünk kategóriák szerinti listázást, és konkrét nevekre is kereshetünk az oldalon.

Naponta mintegy 48 órányi új anyag kerül fel a YouTube-ra, és kezdetben nem lehet tudni, melyik videó emelkedik ki a tömegből. A YouTube maximálisan demokratikus, a használatához nem kell engedély, bárki próbálkozhat rajta, és lehet, hogy épp az internet jóvoltából lesz világsztár, ahogy ez Justin Bieberrel is történt. Bár, mint említettük, nehéz előre megjósolni melyik videóból lesz viráéis videó, azért a TED egyik előadásában a YouTube trendigazgatója, Kevin Allocca néhány fogódzott adott ehhez. Az angol nyelvű videó alább látható, illetve akit a magyar fordítás is érdekel, az ezen az oldalon tekintheti meg feliratozva a filmet (alul a Subtitles-re kell kattintani, és kiválasztani a Hungarian-t).

Kimaradt?