Olvasóink kinevették a "székely karatemestereket"

Kiverte a biztosítékot olvasóink körében a hír, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erdélyi aktivistái a Kiállunk Oroszország mellett nevű Facebook oldalon jelentek meg. Voltak, akik védték őket, a többség azonban elhatárolódott tőlük.

„Hát ilyen maszkos independecia ejsze nem es ke...”, írta egy olvasónk, mire egy HVIM-es fiatal azt válaszolta, „inkább járdán tolongó birka "szabadság" kéne ugye?”. A válasz rögtön megérkezett, azt taglalva, hogy a gyűlölködésre és mellveregetésre alapuló társaságok nem mutattak fel eredményt számára, a primitív megnyilvánulások megbélyegzik a magyarokat.

Egy másik olvasónk szellemesen megjegyezte, hacsak nem a National Geographic fotóversenyéről  van szó, nem érhetnek el semmit fényképekkel, egyébként sem hiányzik az orosz erő: „beleszólna az életünkbe s „megmentene” minket, egy éven belül beaknázná a területet az ásványok miatt, elhordaná az erdőinket s minket kalasnyikovval tartana kussba”.

Más megjegyezte, maga is szeretné Székelyföld autonómiáját, de azt nem úgy kell elérni, hogy vér folyjon. A poénok sem maradtak el, valaki feltette a kérdést: „nindzsa-filmet csinálnak? A székely karatemester?”, más szerint ez a „Paintball Kommando - Waffen Sz.Sz (Székely Szerkósok)”.

Kapcsolódók

Kimaradt?