Házkutatást tartottak a Kolozs megyei tanácselnök lakásán

Házkutatást tartottak szerda reggel a korrupcióellenes ügyészek (DNA) a Kolozs megyei tanács elnökének lakásán és a megyei önkormányzat székhelyén – számoltak be a hírtelevíziók.

Horea Uioreanu reggel az ügyészek kíséretében ment be a munkahelyére. A megyei tanács liberális párti elnöke a sajtónak azt nyilatkozta, hogy „csak rutinellenőrzés” zajlik. Az ügyészek a helyi sajtó értesülése szerint több doboz dokumentumot vittek el Uioreanu lakásáról. A dokumentumok különböző közbeszerzésekhez kapcsolódnak.

A DNA szerdai közleménye szerint több Kolozs megyei önkormányzati vezető feltételezett korrupciós bűncselekményének ügyében indítottak vizsgálatot. Ennek keretében összesen tizenegy kolozsvári helyszínen – cégek és intézmények székhelyén, magánszemélyek lakásán – tartottak házkutatást.

Frissítés: Az ügyészek házkutatást tartottak a kolozsvári repülőtéren és a létesítmény korszerűsítésére kiírt versenytárgyalást elnyert cég tuladinosánál, Ioan Bene üzletembernél is. Házkutatás volt a Műszaki Egyetem főépületében is.

Kimaradt?