Július végéig lehet pályázni a Nyilas Misinél

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület idén is meghirdeti a 2003 óta évente rendszeresen megjelent pályázati felhívását. A pályázatot ösztöndíj-támogatás céljából 2014. július 31-ig, a 2013/2014-es tanévben magyar nyelvű oktatásban résztvevő, 7–10. évfolyamon tanuló, kiemelkedő tehetséget mutató és szociálisan hátrányos helyzetű diák szülője/gyámja mint magánszemély nyújthatja be.

Pályázhatnak olyan szülők/gyámok, akiknek igazolhatóan kiváló képességű gyermeke a 2013/2014-es iskolai évben magyar nyelven tanult 7., 8., 9. vagy 10. Osztályban és teljesíti az alábbi feltételeket:

1. A család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a gyermek továbbtanulását; az egy főre eső reális jövedelem nem haladja meg a havi nettó 400 RON-t.

2. A szülő vállalja, hogy támogatás esetén legalább érettségiig tőle telhetően biztosítja gyermeke továbbtanulását magyar nyelven.

3. Csak olyan tanulók szülei pályázhatnak, akiknek gyermeke legalább 8,50-es általánost ért el az előző tanévben.

Az egyesület kérése, hogy ne pályázzanak olyanok, akik rendezett, jó körülmények között élnek, mert ezzel visszaélnek a támogatók szándékával, és az igazán rászorulókat foszthatják meg a támogatástól. Ne pályázzanak vállalkozók, sem olyanok, akik iparosként vagy mezőgazdasági jövedelemből biztosítani tudják családjuk megélhetését. Az ösztöndíjra városon élő rászoruló, tehetséges tanulók szülei is pályázhatnak.

A részletes pályázati felhívást és a kitöltendő űrlapot az egyesület honlapján találják meg az érdeklődők.

Kimaradt?