Sepsiszentgyörgyön több helyszínen lesz gyereknap

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat és partnerei május 30-án, pénteken a városközpontban szervez gyermek-programokat, majd június 1-én, vasárnap kerül sor a benedekmezői táborban a családi lovas programokra.

Az előző évekhez hasonlóan a Szabadság téren, a Szent György téren és az Erzsébet parkban is színes gyermekfoglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Pénteken a városközpontban felállított színpadon óvodás és iskolás gyerekek ének és táncbemutatói lesznek láthatóak, de koncertre is sor kerül.

Kézműves foglalkozásokkal, ügyességi- és sport vetélkedőkkel, tombolákkal, műfalmászással, arcfestéssel, gyermeknapi vásárral és sok más izgalmas programmal készülnek a szervezők.

A megyei könyvtár gyerekrészlegén meseolvasással, japán papírszínházzal, origamival és mandalaszínezéssel kedveskednek a látogatóknak, de érdemes lesz ellátogatni a Székelyföldi Vadászati Kiállításra a Bene-házba, valamint az ott sorra kerülő tevékenységekre is.

Az idei év különlegessége a Benedekmezőn szervezett családi lovas program. Június 1-én, vasárnap 11 órától huszár és honvédtüzér nyílt napon vehetnek részt a családosok. A látogatók huszár- és honvédtüzér bemutatókat láthatnak, lovagolhatnak, megismerhetik a hagyományos huszár ruházatot és fegyverzetet, és bográcsban készült hagyományos ételt kóstolhatnak meg.

A gyereknapi programok miatt csütörtökön este, illetve pénteken egész nap korlátozzák a forgalmat a városközpontban. További részletek és teljes program elérhető a www.sepsi.ro honlapon.

Kimaradt?