Készülődnek a június 1-i strandnyitásra Sepsiszentgyörgyön

Vasárnap nyitják a strandot Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki megyeszékhely alpolgármestere, Tischler Ferenc elmondta: őszre halasztották a nagymedence felújítását, mivel ha tavasszal nekikezdtek volna a munkálatnak, csúszott volna a szabadidős létesítmény megnyitása. A részben felújított és élményfürdővé alakított sepsiszentgyörgyi strandot tavaly adták át.

Négy kismedence, csúszdák, zubogó, sodrófolyosó és egy nagymedence várja idén is az úszni, szórakozni vágyókat hétfő kivételével, naponta reggel 10 órától este 8 óráig. A strand korszerűsítésére tavaly, saját költségvetésből négymillió lejt költött a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, és a létesítmény kitermelte a működési költségeket, hiszen nem csak sepsiszentgyörgyiek használták, hanem egész Háromszékről, de még a szomszédos megyékből is érkeztek látogatók.

A szabadidős létesítmény korszerűsítése idén is folytatódik, hiszen a nagymedence felújítását őszre tervezik. A tavalyi látogatók körében felmérést végeztek és a strandolók elsöprő többsége amellett döntött, hogy megtartsák a nagymedence jelenlegi 2,5 méter mélységét, hogy úszóversenyekre is használható legyen. A nagymedence vízét idén nem melegítik, így annak hőmérsékletét nagyban meghatározzák majd az időjárási viszonyok.

Tischler Ferenc elmondta: a tavaly kialakított kismedencék kapcsán megfogalmazódott az a panasz, hogy nincs kialakítva körülöttük lábáztató, ezért a fürdőzők a medencébe hordták a fűszálakat, ezért idén kis sétányokat képeztek ki körülöttük. Az alpolgármester újdonságként jelentette be, hogy lakossági kérésre idén félárú jegyet is árusítanak, amely így fél napra lesz érvényes.

A felújított sepsiszentgyörgyi strandot tavaly hetente átlag 9000-en látogatták, de olyan nap is volt, amikor a strandolók száma meghaladta a 2300-at. Idén is nagyszámú látogatóra számítanak.

Kimaradt?