Nem sikerült nyernie Nagy Szabolcsnak Szatmár megyében

Nem sikerült nyernie a Szatmár megyei időközi parlamenti választáson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjének, Nagy Szabolcsnak.

Az Agerpres hírügynökség által közölt választási végeredmény szerint a képviselői mandátumot Ovidiu Silaghi, a baloldali pártszövetség jelöltje szerezte meg a szavazatok 36 százalékával. Az RMDSZ jelöltje a szavazatok 28,5 százalékát kapta. A választókerületben a magyarok aránya 30 százalék körüli. A választók 33,7 százaléka adta le a voksát az időközi választáson.

Ovidiu Silaghi korábbi liberális miniszternek úgy sikerült győznie, hogy egy nappal a jelölési határidő lejárta előtt cserbenhagyta a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), melynek a megyei elnöke volt, és a baloldali pártszövetség jelöltjeként indult a versenyben. Úgy tekintette, hogy gesztusával az országos szinten már felbomlott Szociálliberális Unió újraéledését szolgálja. Victor Ponta miniszterelnök azzal érvelt a szociáldemokrata-liberális összefogás mellett, hogy csak így lehet megakadályozni az RMDSZ jelöltjének győzelmét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?